U bent hier :

  • Nvm
  • Funda
  • Gilde Makelaars
  • Erkend hypotheek adviseur
  • Funda in Business
Bel of mail ons!
023-5251525

Jansstraat 59 HAARLEM

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Herenhuis
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  -1906
Ligging  :  In centrum
Woonoppervlakte  :  734 m²
Inpandige ruimte  :  101 m²
Perceeloppervlakte  :  545 m²
Inhoud  :  4.540 m³
Totaal aantal kamers  :  16
Aantal slaapkamers  :  14
Omschrijving:
UNIEK OBJECT IN HARTJE HAARLEM

JANSSTRAAT 59, BEGIJNHOF 10 EN BEGIJNESTEEG 1

Op unieke locatie midden in Haarlem Centrum gelegen bijzonder object bestaande uit een Rijksmonumentaal herenhuis, kerkzaal en voormalige kosterswoning. De kerkzaal betreft de Begijnhofkapel welke een eigen ingang heeft aan het Begijnhof 10. De kerkzaal is nu ook bereikbaar via de Jansstraat 59 en de Begijnesteeg. De voormalige kosterswoning Begijnesteeg 1 is volledig zelfstandig en gelegen op een eigen kadastraal perceel.

Dit object op deze bijzondere centrale locatie biedt met deze omvang vele gebruiks- en ontwikkelmogelijkheden waarbij ook gemengde functies en het realiseren van verschillende woningen mogelijk zijn.

Het totale perceel is ca. 545m² groot en de totale oppervlakte bedraagt in de huidige vorm ca. 835m². De vermelde oppervlakte bestaat uit een mix van functies met bestemming wonen en maatschappelijk.

Het object is verdeeld over de volgende gebouwen:
-Herenhuis Jansstraat 59; ca. 458m² inclusief ca. 81m² gewelven kelder.
-Stadswoning Begijnesteeg 1 (voormalige kosterswoning); ca. 80m².
-Begijnhofkapel met zijgebouw; ca. 297m² met royale vrije hoogte van ca. 6 meter.

Het Rijksmonument Jansstraat 59 is geheel uitgebouwd en loopt aan de achterzijde op de begane grond door naar de kerkzaal. Er is een gewelven kelder aanwezig. De bebouwing gelegen tussen Jansstraat 59 en de kerkzaal was van oorsprong deels nog voorzien van 2 bouwlagen en een kapverdieping. Naast de stadswoning Begijnesteeg 1 is een tweede entree van de Begijnhofkapel met bovengelegen vergaderkamer gelegen. Dit gedeelte was vermoedelijk van oorsprong ook een woning.

Het object is deels gelegen aan de autoluwe Jansstraat en deels aan het rustige Begijnhof met groen- en parkeervoorzieningen. De ligging midden in het centrum van Haarlem is werkelijk uniek. Alle voorzieningen waaronder winkels, horeca, restaurants, cultuurpodia, parkeergarage en NS station zijn op korte loopafstand gelegen.

Bestemming
De bestemming van Jansstraat 59 is conform bestemmingsplan 'Maatschappelijke doeleinden' en 'wonen' op de verdiepingen. De bestemming voor Begijnhof 10 is 'Maatschappelijke doeleinden'. De bestemming van de Begijnesteeg 1 is 'wonen'. Verwezen wordt naar de plankaart en bestemmingsvoorschriften.
De kerkzaal en parterre en kelder van Jansstraat 59 zijn ook geschikt om te worden getransformeerd naar woning(en).

Projectinformatie met indeling en plattegronden is op te vragen via ons kantoor.
Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Bloemendaalseweg 47, 2061 CB Bloemendaal
Telefoon: 023-5251525
E-mail: info@skmakelaars.nl
Internet: https://www.skmakelaars.nl