U bent hier :

  • Nvm
  • Funda
  • Gilde Makelaars
  • Erkend hypotheek adviseur
  • Funda in Business
Bel of mail ons!
023-5251525
Makelaar voor woningen op de veiling in Haarlem  en omgeving

Makelaar voor woningen op de veiling in Haarlem en omgeving

Kopen op de veiling onder begeleiding

Heeft u een woning op het oog die geveild gaat worden? Schakel ons in als aankoopmakelaar bij de veiling. Wij begeleiden, informeren, adviseren en onderhandelen. En dat is bij een woning die geveild wordt noodzakelijk. Er komt veel kijken bij de koop van een woning op de veiling.

Een huizenveiling vindt meestal plaats omdat er sprake is van gedwongen verkoop, ook wel executieveiling genoemd. De eigenaar van een dergelijke woning heeft meestal financiële problemen waardoor de geldverstrekker of de bank de woning veilt.

De koopsom die voor woningen op veiling wordt betaald is vaak veel lager dan de marktwaarde van die woning. Dit komt doordat er extra kosten en veel meer risico’s zijn voor de koper. En daarnaast speelt de financiële situatie van de verkoper en de koper een rol.

Voorafgaand aan de veiling is er meestal tot 14 dagen voor de veiling de mogelijkheid tot het uitbrengen van een onderhands bod. Op deze manier kan de woning volgens een zogenaamde ‘onderhandse executoriale verkoop’ worden verkocht.

Bezichtiging van de woning is in veel gevallen niet mogelijk. Ook dat is een belangrijke reden om een veilingmakelaar voor de aankoop in te schakelen. De inschatting van de risico’s, bewoningstoestand en bouwkundige staat komt hierbij echt neer op ervaring.

De veilingvoorwaarden waar een koper aan moet voldoen zijn compleet anders dan bij een normale koop van een woning. Er kan ook geen financieringsvoorbehoud worden opgenomen en de waarborgsom of bankgarantie moet bij veiling vrijwel direct worden voldaan. Ook geldt er geen 3 dagen bedenktijd voor de koper.

Het biedproces op de veiling gaat bij opbod en afslag. In de eerste fase kunnen meerdere partijen tegen elkaar opbieden. Totdat de hoogste prijs is geboden en niemand meer overbiedt. Daarna wordt bij afslag een hogere prijs telkens verlaagd totdat wordt afgemijnd. Degene die ‘mijn’ roept is koper tenzij de bank niet gunt.

Na de koop en gunning dienen de waarborgsom en aanvullende kosten zoals de inzetpremie snel te worden voldaan. Ook de juridische levering of eigendomsoverdracht vindt vaak snel plaats. De nieuwe eigenaar is verantwoordelijk voor ontruiming indien de woning nog bewoond is.

Een goede voorbereiding en begeleiding bij de aankoop zijn belangrijk! Wilt u meer informatie? Een afspraak of een offerte? Neem contact met ons op.

Zoek direct in ons aanbod

Zoek nu direct in ons aanbod en kijk of uw droomhuis er tussen zit. Mocht het droomhuis er niet tussen zitten kunt u zich inschrijven voor onze gratis zoekopdracht!

  • Kopen
  • Huren
Plaats:
Type:
Prijs:
Plaats:
Type:
Prijs:

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk onze beoordelingen