U bent hier :

  • Nvm
  • Funda
  • Gilde Makelaars
  • Erkend hypotheek adviseur
  • Funda in Business
Bel of mail ons!
023-5251525
Woningweetjes

Woningweetjes

Waarom wonen in Bloemendaal, Haarlem en omgeving zo aantrekkelijk is.

Het is u waarschijnlijk wel duidelijk; wij zijn erg enthousiast over de schitterende woonomgeving waarin ons kantoor gevestigd is. Ons hele team woont in de regio. In Haarlem is veel te beleven en de stad is zeer centraal gelegen ten opzichte van Amsterdam, Schiphol, duinen, strand en zee. ‘Amsterdam in het klein’ wordt ook wel eens gezegd. Maar het is toch vooral echt Haarlems. De stad die sinds het jaar 1245 stadsrechten heeft kent maar liefst ruim 153.000 inwoners. Zeer gelijk verdeeld tussen jong en oud. En dat is niet voor niets. Het is een veelzijdige stad, voor ieder wat wils. Uitstekend geschikt voor gezinnen, singles en 50+. Cultuur, sport, uitgaan, heerlijke restaurants, vaarwater, historie, winkels, hofjes en stadsparken. Alles is er te vinden. En bovendien zeer compact en op fietsafstand bereikbaar. Mooie kleine straatjes in de Vijfhoek of Heiliglanden, grachtenpanden aan de Bakenessergracht of Nieuwe Gracht, jaren 30- woningen, luxe appartementen in diverse monumenten, bovenwoningen aan het Spaarne. Mooi opgezette, ruime en groene buurten, met identiteit. Veel keuze dus, om te wonen in Haarlem.

Ook de aangrenzende gemeenten Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Santpoort, Driehuis, Bennebroek, Vogelenzang, Heemstede, Spaarndam, Velserbroek en Zandvoort hebben veel te bieden. Variërend van prachtige oude dorpskernen met veel nostalgie tot modern opgezette woonwijken, kindvriendelijke woonbuurten en veel mogelijkheden voor recreatie op het strand, in recreatiegebied Spaarnwoude en in de duinen. Ook de diverse winkel- en uitgaansgebieden in de dorpen zijn origineel van karakter. Kortom; alle reden om een huis te kopen in deze prachtige woonomgeving!

Begrippenlijst

Veel van de begrippen die u dagelijks tegenkomt bij het zoeken of vinden van een woning vindt u hieronder. Een overzicht van de meest voorkomende begrippen en wat ze betekenen.

Bankgarantie of waarborgsom
Bedenktijd
Bestemmingsplan
Bouwkeuring
Certificering
Courtage
Eigenwoningforfait
Erfdienstbaarheid
Erfpacht
Funda
Hypotheek
Kadaster
Koopakte
Kosten koper
Ontbindende voorwaarden
Open huis
Opstalverzekering
Overdrachtsbelasting
Seniorenwoning
Sleutelverklaring
Social media
Starterslening
Taxatie
Verkoopstyling
Vereniging van Eigenaars VVE
Veiling
Vrij op Naam
Woningfotograaf
Woningruil
Woningsoorten
Floorplanner woningplattegrond

Zoek direct in ons aanbod

Zoek nu direct in ons aanbod en kijk of uw droomhuis er tussen zit. Mocht het droomhuis er niet tussen zitten kunt u zich inschrijven voor onze gratis zoekopdracht!

  • Kopen
  • Huren
Plaats:
Type:
Prijs:
Plaats:
Type:
Prijs:

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk onze beoordelingen